Успішний досвід впровадження реформи харчування
Забезпечення якісними продуктами харчування та організація належних і безпечних умов харчування в закладах освіти – один із основних пріоритетів діяльності закладу. Якісне та корисне харчування забезпечує нормальний фізичний та інтелектуальний розвиток дитини, запобігає багатьом хворобам тощо. У Руськокомарівському ліцеї впроваджують модель організації харчування «Базової кухнї» з корисним та безпечним харчуванням. Сучасне обладнання харчоблоку відповідає принципам НАССР та сприяє поліпшенню якості харчування. Кожна робоча зона має своє відділення, дотримуються усі вимоги уникнення перехресного забруднення.
Важливими критеріями при складанні меню у закладі є дотримання норм кількості білків, жирів, вуглеводів, цукру і солі, маси порцій/сировини відповідно до вікових категорій дітей, збереження енергетичної цінності їжі, уникнення одноманітності страв. Саме тому питання організації харчування в цьому закладі знаходиться на особливому контролі: смачна і збалансована їжа; температура подачі страв; професійність кухаря, який готує по технологічних картах; успішно проведені закупівлі продуктів
У Руськокомарівському ліцеї безкоштовним одноразовим гарячим харчуванням охоплено 77 учнів початкових класів та 39 учнів 5-11 класів пільгової категорії.
Кожна дитина має право на здоровий, поживний і смачний обід у школі. Колектив ліцею продовжує, у такий складний для нашої країни час, працювати над впровадженням якісного меню та стимулювати вибір дітьми продуктів, корисних для здоров'я.