A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, туризму, молоді та спорту Баранинської сільської ради Ужгородського району Закарпатської області

Заходи з нагоди відзначення 103-ї річниці проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки та 76-ї річниці утворення Закарпатської області у складі України.

Дата: 03.02.2022 15:11
Кількість переглядів: 30

 Цього року ми відзначаємо 103 річницю проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки — однієї з ключових подій в історії України.

22 січня, у далекому 1919 році возз'єдналися Українська Народна Республіка та Західноукраїнська Народна Респуліка. Територіальна єдність України ще з давніх часів – дуже болюча тема, так як вороги завжди «роздирали» нашу Батьківщину на дві частини. Тепер це свято як ніколи актуальне, оскільки знову ми змушені боронити нашу територіальну цілісність і свободу.

І ще одна важлива подія, яка відзначається 22 січня та  стосується історії нашого рідного краю – це 76-а річниця утворення Закарпатської області у складі України.

Ці обидві події у "Великолазівському" ліцеї відзначили урочисто та патріотично. Так, 20-21 січня для школярів 5-7 класів були проведені тематичні уроки національно-патріотичного спрямування: «Єднання заради Незалежності», «Соборна мати Україна - одна на всіх, як оберіг», а також вікторина «Як я знаю Україну?», «Моє славетне Закарпаття».

Також проведені інформаційні хвилини, лекції, виховні бесіди для учнів 8-11 класів: «Свято Злуки. Політика пам’яті», «Соборна Україна: – від ідеї до життя», «Державність, соборність, стабільність», «Родзинки мого краю», «Закарпатська область: шлях до воз’єднання в єдиній Українській державі», які були покликані поглибити знання молоді про історію виникнення свята Соборності України, історію Закарпаття, виховувати шану до Батьківщини.

У бібліотеці організована тематична виставка літератури «Закарпаття за 76 років».

Учні взяли активну участь у відзначенні цих пам'ятних дат: читали вірші, створювали кола єднання, серце єдності та підготували поетичний флешмоб «Я люблю Україну».

Проведені заходи подарували розуміння того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови духовно багатої, вільної та демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень