A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, туризму, молоді та спорту Баранинської сільської ради Ужгородського району Закарпатської області

  ”Моя вишиваночка” в Руськокомарівському ЗДО

Дата: 21.05.2021 13:20
Кількість переглядів: 30

                                                                    ”Моя вишиваночка

в Руськокомарівському закладі дошкільної освіти”Сонечко”

Баранинської сільської ради

   Вишиванка– національна святиня, що символізує духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь. Вишиванку передають з роду в рід, зберігають як безцінну реліквію.

  Щорічно, третього четверга травня  місяця,  українці  відзначають День вишиванки.

   І в Руськокомарівському ЗДО «Сонечко» Баранинської сільської ради, традиційно,  відсвяткували «День вишиванки».  

   Було організовано та проведено цікаве дійство за участю дітей та дорослих нашого закладу. В святковій, ошатній   музичній залі  було  оздоблено  міні музей вишиванки, де працівниками було     зібрано ручні   роботи  різних поколінь . 

    Педагогами закладу Мариною ЖИРОШ та Наталією СИВОХОП проведені цікаві бесіди про вишиванку. На заняттях малята мали змогу власноруч виготовити вишиваночку. Також лунали українські пісні, вірші, таночки. 

   На святі панував піднесений настрій, всі милувалиcя барвистими  візерунками  вишиванок та розказували про походження своєї вишиванки.

    Вишиванка – для українця не лише одяг, не лише вбрання, яке вдягається у найважливіші дні життя або на свята. Це - символ приналежності до роду та нації, а у наш час ще й один із символів, за яким вирізняється наш народ у багатомірному, багатовбраному глобалізованому світі.  Яскраві    кольори, фантастичні  візерунки-символи, багатство фантазії майстрів – усе це і є вишиванка.

    


 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень