A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, туризму, молоді та спорту Баранинської сільської ради Ужгородського району Закарпатської області

ОБҐРУНТУВАННЯ ТЕХНІЧНИХ ТА ЯКІСНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ТА ОЧІКУВАНОЇ ВАРТОСТІ ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ

Дата: 04.10.2021 12:35
Кількість переглядів: 34

ОБҐРУНТУВАННЯ ТЕХНІЧНИХ ТА ЯКІСНИХ ХАРАКТЕРИСТИК

ТА ОЧІКУВАНОЇ ВАРТОСТІ ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ

 

Замовник: Відділ освіти, культури, туризму, молоді та спорту Баранинської сільської ради Ужгородського району Закарпатської області

Предмет Закупівлі: ДК 021:2015: 09120000-6 — Газове паливо (Природний газ)

Очікувана вартість предмета закупівлі: 400 000,00 грн. (чотириста  тисяч гривень 00 копійок) з ПДВ.

 

З метою прозорого, ефективного та раціонального використання коштів та на виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України  від 16.12.2020 № 1266 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2013 р. № 631 і від 11 жовтня 2016 р. № 710» підготовлено та опубліковано обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі.

 Підготовка обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі здійснюється протягом бюджетного року відповідно до річного плану закупівель.

З огляду на розірвання з вини постачальника Договору постачання природного газу № 41DB887-164-21 від 26.01.2021 р. через неможливість виконання умов цього договору за його ціною, з метою забезпечення температурного режиму у навчальних закладах, підпорядкованих Відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Баранинської сільської ради Ужгородського району Закарпатської області, задоволення потреби закладів у природному газу до кінця 2021 р., існує потреба у здійсненні його закупівлі. Для забезпечення існуючої потреби замовником, керуючись Законом України «Про публічні закупівлі» та іншими нормативними актами чинного законодавства, оприлюднено в електронній системі закупівель ProZorro закупівлю за процедурою відкриті торги.

Обґрунтування технічних та якісних характеристик

Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі:

Якість природного газу (фізико-хімічні показники), що постачається споживачам, у тому числі населенню, повинна відповідати чинному ГОСТ 5542-87 "Газы горючие природные для промышленного и коммунально-бытового назначения. Технические условия". Учасник повинен забезпечити Замовника природним газом відповідно до його потреб. Фізико-хімічні показники газу природного, який постачається Замовнику, повинні відповідати положенням Кодексу газотранспортної системи, Кодексу газорозподільних систем. Якість Газу, що передається Споживачу на межі балансової належності, має відповідати вимогам встановленим державними стандартами, технічними умовами, нормативно-технічними документами щодо його якості.

Вимоги до технічних та якісних характеристик предмету закупівлі обумовлені необхідністю закупівлі якісного товару з метою забезпечення температурного режиму у навчальних закладах, підпорядкованих Відділу освіти.

Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі

Загальна кількість необхідного до закупівлі об’єму природного газу сформована виходячи із споживання закладами замовника за 2020 рік та з урахуванням уже спожитого газу на початку 2021 р згідно розірваного Договору постачання природного газу № 41DB887-164-21 від 26.01.2021 р.

Очікувана вартість предмета закупівлі передбачена кошторисом та річним планом закупівель на 2021 рік, ґрунтується на всіх фактичних складових ціни та включає в себе вартість ціни на товар, податки і збори, що сплачуються або мають бути сплачені, тариф на надання послуг із замовлення (бронювання) потужності щодо кожного періоду та обсягу постачання газу.

Відповідно до розрахунків вартості товару за 13 300,00 м³, проведених у відповідності до ч. 4 ст. 4 Закону України «Про публічні закупівлі» шляхом ринкових консультацій з метою аналізу ринкової ціни на газ природній, очікувана вартість процедури закупівлі складатиме 400 000,00 грн. (чотириста  тисяч гривень 00 копійок) з ПДВ із розрахунку 30 075,18 грн. за 1 000 м³. Ціна за одиницю товару перебуває в межі діапазону показників актуальних на момент оприлюднення закупівлі ринкових цін на природний газ на території України.

Розрахунок очікуваної вартості предмету закупівлі з урахуванням роз’яснення Мінекономіки Щодо розрахунку очікуваної вартості предмета закупівлі № 3301-04/34980-06 від 20.08.2019 р. та Примірної методика визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, Щодо передумов здійснення закупівель № 3304-04/55366-06 від 10.09.2020 р. здійснювався замовником шляхом моніторингу середньоринкових цін на природний газ, актуальних на момент моніторингу. Замовником  здійснювався пошук, збір та аналіз загальнодоступної цінової інформації, до якої відноситься в інформація про ціни товарів, що міститься вмережі Інтернет у відкритому доступі на сайтах постачальників, в електронному каталозі, в електронній системі закупівель “ProZorro” щодо аналогічних закупівель, проводив консультації.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень