A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, туризму, молоді та спорту Баранинської сільської ради Ужгородського району Закарпатської області

День цивільного захисту у Великолазівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів

Дата: 21.05.2019 12:09
Кількість переглядів: 31

«Головне в житті — це саме життя,

найвища цінність на землі».

Життя – найвища цінність для кожного з нас, безцінний дар, який людина одержує при народженні. Адже воно дає нам змогу реалізувати себе, спробувати все, про що мрієш, відчувати найдивовижніші почуття. Проте як людина зуміє розпорядитись цим даром залежить від неї самої.

З метою підготовки учнів та працівників закладу з питань ЦЗ (ЦО), у тому числі підвищення готовності до дій при виникненні надзвичайних ситуацій різних видів, попередження, а у разі необхідності, усунення їх наслідків з 13-15 травня проведено День цивільного захисту.

Проведення Дня ЦО передбачало:

вироблення в учнів умінь, навичок грамотно й чітко діяти у різних надзвичайних ситуаціях для захисту свого здоров'я та життя;

виховання впевненості в ефективності заходів, що проводить цивільна оборона;

формування і розвиток в учнів високих морально-психологічних якостей: відваги, витримки, ініціативи та кмітливості, взаємної виручки; постійної готовності виконати завдання цивільної оборони;

удосконалення теоретичних знань та практичних навичків учнів та педагогічного колективу під час захисту від наслідків надзвичай­них ситуацій;

практична перевірка вміння учнів користуватися засобами ін­дивідуального захисту, виготовлення найпростіших засобів захисту для ор­ганів дихання, надання першої медичної допомоги.

У закладі було проведено такі заходи:

- години спілкування "Види небезпечних ситуацій, які загрожують дитині та правила поведінки в цих ситуаціях";

- виставка книжок з тематики "Цивільний захист";

- наочний показ надання першої медичної допомоги;

- проведення екстреної евакуації з приміщення школи;

- демонстрація кіно, відеофільмів відповідної тематики;

- вікторини, рольові ігри з ОБЖД, ЦО;

- спортивні змагання, естафети, тренування (по одяганню протигазів, захисних костюмів, по транспортуванню і мобілізації постраждалих під час HC).

Учні всіх класів, беруть участь у заходах "Дня цивільної оборони" у ході планових занять на уроках малювання - у конкурсі малюнків про допомогу при стихійних лихах, аваріях і катастрофах; праці - виготовлення простіших засобів індивідуального захисту і відновлення навчально-матеріальної бази ЦО на практичних заняттях і тренуваннях; у цей день активно використовуються інші шкільні предмети для поглибленого вивчення факторів, що ініціюють надзвичайні ситуації (фізика, хімія, астрономія, географія, біологія тощо) та гуманітарні предмети для обговорення художніх творів та історичних подій, у яких зачіпається тема HC.

Життя — це справді найвища цінність, найкращий подарунок долі. Саме тому ми маємо цінувати кожну секунду, завжди вірити в краще та, найголовніше, — боротися за щасливе життя.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень