A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, туризму, молоді та спорту Баранинської сільської ради Ужгородського району Закарпатської області

ВИПУСКНИКИ БЕЗ ДПА – ВЕРХОВНА РАДА УХВАЛИЛА ЗМІНИ ДО ЗАКОНОДАВСТА

Дата: 23.06.2020 11:43
Кількість переглядів: 24

 

   У четвер, 18 червня, 365 народних депутатів ухвалила зміни до законодавства, що дозволять у цьому навчальному році звільнити випускників шкіл, а також учнів, слухачів, студентів закладів професійно-технічної, вищої освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2019/20 навчальному році,  від обов’язкового проходження державної підсумкової атестації.

   Прийнятий закон дозволить зменшити ризики стрімкого поширення короновірусної хвороби, але при цьому не скасовує ЗНО та надає абітурієнтам рівні права для вступу до університетів.

   Згідно з документом, здобувачі освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти, зможуть отримати документи про здобуття повної загальної середньої освіти без проходження державної підсумкової атестації у формі ЗНО.

   Ті, хто планує вступати до ВНЗ, складатимуть ЗНО і матимуть можливість зарахувати оцінку іспиту як ДПА.

   За словами т.в.о. міністра освіти і науки Любомири МАНДЗІЙ, Міністерство освіти і науки вже розробляє відповідні методичні рекомендації для закладів освіти. Їх буде надіслано найближчим часом.

   За матеріалами сайту https://osvita.ua


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень