A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, туризму, молоді та спорту Баранинської сільської ради Ужгородського району Закарпатської області

Студія ЗДО

Дата: 25.11.2019 11:35
Кількість переглядів: 45

21 листопада 2019 року на базі Холмецького закладу дошкільної освіти пройшло друге засідання студії педагогічних працівників  закладів освіти,  що забезпечують здобуття дошкільної освіти на тему. Захід складався з двох частин: практичної і теоретичної. Педагоги переглянули інтегроване заняття «Праця людей восени», яке провела в старшій-середній різновіковій групі завідувач закладу Ходанич О.Е.  Дошкільники збагатили свої уявлення про особливості сезонних змін у природі та трудову діяльність людей в осінню пору; вправляли свої вміння складати речення українською та угорською мовами.

Окрім того,  у позитивно-ігровій атмосфері пройшов майстер-клас «Оздоблення декоративної тарілочки». Всі учасники отримали на згадку прикрашену тарілку, яку орнаментували своїми руками.

Далі учасники студії обговорили питання «Організація освітнього процесу в різновіковій групі ЗДО», де підкреслили, що останнім часом увагу вчених і практиків дедалі більше привертають проблеми виховання та навчання дітей у різновікових групах дитячих садків. Постійний соціальний статус дошкільника у різновіковій групі урізноманітнюється водночас позицією як старшого, так і молодшого серед дітей, що важливо для формування соціальних навичок взаємодії, вміння радитись і отримувати допомогу від старших, а також радити і допомагати меншим. У такій групі дитина не відчуває потреби постійно зіставляти себе з іншими, щоб «бути рівною», що за недосконалого педагогічного керівництва нерідко спричиняє штучне зрівнювання. Виховання у різновіковій групі створює умови для набуття досвіду взаємодії, розуміння іншого, вміння спільно гратися, вчитися, працювати.

Наприкінці заходу педагогічні працівники ЗДО отримали пам'ятки та рекомендації з даного питання.


 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень