A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, туризму, молоді та спорту Баранинської сільської ради Ужгородського району Закарпатської області

150 років від дня народження Лесі Українки

Дата: 09.03.2021 10:05
Кількість переглядів: 26

Сьогодні виповнюється 150 років від дня народження Лесі Українки - української поетеси, драматурга і громадської діячки, класика української літератури.

Леся Українка — одна з найвизначніших постатей в історії української літератури. По собі вона залишила великий літературний доробок - вражаючі поеми, прозові твори, вірші, публіцистичні статті, переклади світової літератури .Вчителі початкових класів разом   підготували пізнавальні уроки та вікторини під час яких ознайомили учнів з творчістю та біографією поетеси та вшанували пам’ять про неї.

З великим захопленням для учнів 3- А класу Великолазівського ліцею пройшов урок читання на тему : Творчість Лесі Українки , який провела вчителька початкових класів Мешко В. С. 

У 3-Б класі відбувся тематичний захід з нагоди відзначення свята ,який провела  вчителька початкових класівРомчак Т.О.. Учні ознайомились з біографієї письменниці, декламували вірші, читали казку "Біда навчить" та переглянули уривки з п'єси "Лісова пісня".

З учнями 2 класу була проведена  тематична година до 150 річчя від Дня народження Лесі Українки «Як дитиною бувало»

Учні 1 класу провели літературну вікторину у читальному залі бібліотеки.

Ознайомилися з творчiстю Лесi Украiїнки.

Учні 4 класу під час онлайн — уроку ознайомилися із творчістю поетеси опрацювали тему:

ЛЕСЯ  УКРАЇНКА .Вірш “КОНВАЛІЯ”   

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень