A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, туризму, молоді та спорту Баранинської сільської ради Ужгородського району Закарпатської області

День української писемності й мови

Дата: 10.11.2022 09:59
Кількість переглядів: 31

 

Мова – то чиста криниця,

Де б’є, мов сльоза, джерело,

Мова – це наша світлиця,

Вона, як добірне зерно.

 

Мова – державна перлина,

Нею завжди дорожіть:

Без мови немає країни – мову, як матір любіть!

 

9 листопада,— День української писемності й мови.

«Мова – це душа народу, а народ без мови – не народ», – говорив Володимир Сосюра.

З гідністю і шаною ми маємо усвідомлювати велику вагу рідного слова й особисту відповідальність за нього перед минулим, сьогоденням і майбутнім. Утвердженню рідної мови - нетлінному скарбу народу було присвячено низку заходів, проведених у закладах освіти. Флешмоби учнів 9-11 класів, бібліотечні виставки та «Бібліотечна екскурсія в історію письма», челенджі, де діти початкової та середньої ланки закладку освіти декламували вірші, малювали, розгадували цікаві завдання, активно брали участь у конкурсах та навіть визначали «Міс Каліграфію», ставали «живими» літерами.

Традиційно у цей день у закладі освіти щороку проводиться І етап Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика. Цьогоріч учні також перевірили власні знання під час виконання мовних завдань і впевнено справилися з ними. Тішимося з того, що учні розуміють істину: хто поважає себе, повинен бути грамотним та гарно володіти рідною мовою.

Адже сьогодні від нашого покоління в цілому і кожного з нас зокрема, залежить чи звучатиме гордо і могутньо ім'я Україна і Український народ у третьому тисячолітті на вершинах людської цивілізації, чи кане воно у забуття, зазнавши духовної і фізичної смерті.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень