A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, туризму, молоді та спорту Баранинської сільської ради Ужгородського району Закарпатської області

ПластикоЖуй

Дата: 08.05.2019 09:38
Кількість переглядів: 20

???° ???¶?????????????????? ???????°?»?? ???µ???µ?????±?»?????? ???»?°???????? (??????????)

На Землі природа – диво,

Чиста райдуга краси.

Та забруднюють сміливо

Люди сміттям всі ліси.

Целофан, ганчірки, пластик,

Папірці і бите скло…

Дуже боляче дивитись,

Як летить це все в вікно.

Є контейнери, будинки,

– Спеціальні, для сміття.

То ж не кидайте смітинки,

Дбайте всі про майбуття.

Вся планета буде чиста,

Буде злагода й добро,

А сміття буде корисне,

Якщо ми переробимо його.


Великолазівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів  цього року долучився до екологічної акції зі збирання та переробки пластику „Переробляємо пластик і врятуємо наші річки від забруднення”, що відбувається у співпраці з компанією Кока-Кола.

Запаси природних ресурсів на Землі не безмежні. Саме тому важливо витрачати їх економно, шукати їм заміну і відправляти на вторинну переробку використану сировину. Конкурс проводився з метою привернення уваги громадськості до екологічної ситуації в державі.

Проблема сміття насправді набагато серйозніша, ніж ми звикли її оцінювати. Якщо вірити даним світової статистики, то з кожним роком нас стає дедалі більше, відповідно і продуктів життєдіяльності також більшає. Кому як не нам задуматися над тим, яким буде наше майбутнє?

Земля — не невичерпне джерело ресурсів, колись усе-таки все закінчиться, що ж буде далі? Тому сучасна наука активно розробляє проекти повторного використання продуктів, вироблених людиною.

Екологічний проект «ПластикоЖуй» передбачає збір пластику HDPE з міжнародним знаком вторинного перероблення. Пластик може піддаватися повторній переробці, при якій з нього виготовляються різноманітні речі.

У лабораторії школи можна не тільки відсортувати та подрібнити пластик, а й переробити його та створити інші вироби.

Творчою переробкою пластику займаються учні разом із вчителями. Головною ж метою є популяризація сортування відходів, зокрема й полімерів.

Прикраси, посуд, садові лавиці і навіть музичні інструменти – усе це можливо виготовити завдяки повторній переробці пластику.

Лабораторії, де є для цього спеціальне устаткування, вже діють у кількох містах України. А відтепер одна з таких з’явилася на Закарпатті.

Відео 1

Відео 2

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень